(burn)OUT – Irina Marinescu



︎ Trailer
Burnout-ul este o stare de epuizare emoțională, mentală și adesea fizică, cauzată de stres prelungit sau repetat. Stresul apare în momentul în care percepem o amenințare - reală sau imaginară. Chiar dacă nu îl percepem în mod conștient, el ne afectează fizic și emoțional.

Artistele din Asociația Developing Art au demarat în 2022, în trei orașe diferite, o cercetare artistică pe tema burn-out-ului. La Timișoara, Irina Marinescu a fost rezidenta Unfold Motion și a lucrat pe tema burn-out-ului din trei perspective: “Vreau să pun în relație trei concepte - munca, energia, emoțiile. Mă voi uita la ce înseamnă experiențele de lucru, cum ne raportăm la muncă, tipul de energie pe care îl investim sau îl primim din activitățile pe care le facem. Iar mai departe, la percepția și manifestarea emoțiilor în corp, pe care le activăm în mișcare.”
Irina Marinescu a susținut două activități în cadrul rezidenței (burn)OUT: Atelier de dans contemporan și Prezentarea cercetării artistice.

Irina Marinescu s-a îndrăgostit de dansul contemporan și performance în 2009. De atunci a studiat cu profesioniști români și străini diferite limbaje de dans și forme ale artelor performative - Feldenkrais, Viewpoints, Axis Syllabus, Das Theater Feedback Method, Contact improvisation, Gaga. A lucrat cu Centrul Național al Dansului București, a participat la Cultural Management Academy 2019, este co-fondatoare a Asociației Developing Art, iar în prezent este artistă și producătoare independentă. Dorește să ofere perspective noi asupra lumii și poveștilor sale prin diferite medii și limbaje – dans, new media, stand-up comedy.Interesele sale sunt la intersecția dintre artă și terapie, artă și știință, artă și antropologie.
Colaborează cu artiști din diferite domenii pentru a crea contexte creative și de dezvoltare în care ingredientele principale sunt conexiunile autentice, experimentul și emoțiile.

Developing Art crează proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educația, cercetarea și artele vizuale


Spectacolul următor