Urgent need to breathe

︎ Trailer

Piesa interdisciplinară a fost creată de o echipă internațională din Ungaria, Slovacia și Cehia.
Proiectul face parte din cercetarea coregrafei Flóra Eszter Sarlós, pe care a început-o în cadrul masteranzii de creație Internațională de Artă de la Universitatea Paris 8 și care reflectă crearea de experiență senzorială în relația dansului cu tehnologiile digitale.
De la vibrații la vibrații.
Pe măsură ce vibrez, corpul meu răspunde. Mă scufundă în mine. Un flux mă trage, gândurile mele devin clare. Sunt prezent ... o moleculă mică într-un spațiul imens, lichid.

Piesa noastră este inspirată de tehnica de freediving, un sport pe care probabil îl cunoașteți din filmul lui Luc Besson The Big Blue. Aceasta înseamnă că ne scufundăm cu o singură respirație de aer, fără nici un echipament. În această piesă respirăm împreună și ne ținem respirația împreună, deci este foarte important să vă eliberați corpul și mintea. Ne scufundăm împreună în timp ce faceți parte din spațiul nostru.

Experiența dvs. senzorială este susținută de tehnologia interactivă, deoarece utilizăm lumini LED care reacționează la senzorii de lumină, electronice portabile, sunet interactiv și design de lumini. Dansatorii noștri sunt în jurul tău, aproape de tine, deasupra ta... îi poți vedea mișcându-se din perspective diferite. Noi nu vă oferim o piesă de dans pentru a viziona, ci o experiență de scufundări cu diferite stări de flux, lipsa gravitației, adrenalină, și chiar nevoia
urgentă de a respira... toate acestea prin mișcare, lumină și sunet într-un cadru
neconvențional.

Data: 30 octombrie
Locația: Casa Tineretului Timișoara

Coregrafie: Flora Eszter Sarlos
Companie: Ziggurat Project, Ungaria

Dansatori / artiști: Ádám Bot, Emese Kovács/Boglárka Lakatos-Varga, Alexandra Mireková
,Barbara Rusnáková, Luboš Zbranek (light designer), Michal Mitro (muzician)


Spectacolul următor ︎