Turneu DINAM Ploiești


𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:

🟣 𝟭𝟭 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗧𝗲𝗮𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗧𝗼𝗺𝗮 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗴𝗶𝘂 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶 (𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗲)
Ateliere 𝗠𝗲𝗲𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗶𝘀𝘁/𝗦𝗵𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗽𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰𝗲𝘀 (dedicate actorilor instituției și colaboratorilor - intrare liberă)
10:00-11:00 – Beatrice Tudor și Filip Stoica
11:10-12:10 – Lavinia Urcan
reprezentațiile celor două spectacole de dans contemporan, în format double bill
19:00-20:00 – 𝗧𝗵𝗲 𝗦𝘁𝗼𝗿𝘆 𝗼𝗳 𝗟𝗼𝘀𝘁 𝗦𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝘀 (c. Lavinia Urcan)
20:10-21:10 – 𝗩𝘂𝗹𝗻𝘂𝘀 - 𝘁𝗵𝗲 𝗾𝘂𝗮𝗹𝗶𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝗯𝗲𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗮𝘀𝗶𝗹𝘆 𝗵𝘂𝗿𝘁 (c. Beatrice Tudor & Filip Stoica).

🟣 𝟭𝟭 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗝𝗮𝘇𝘇 𝗖𝗮𝗳𝗲
19:00 – 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ audio-video „𝗗𝗿𝘂𝗺’𝗻’𝗕𝗮𝘀𝗺𝗲” (concept George Allen) - intrare liberă
20:00 – 𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝘅𝗮𝗷 𝘀𝘂𝗻𝗲𝘁 cu George Allen (dedicat publicului spectator) - intrare liberă

Credit foto: Mihai Smeu


În perioada 4-16 decembrie 2023, compania de dans contemporan Unfold Motion a organizat un turneu național și internațional în orașele: Craiova, Sf. Gheorghe, Ploiești, București și Msida (Malta) unde au fost prezentate două spectacole în format double bill („The Story of Lost Stories” și „Vulnus – the quality of being easily hurt”), instalația performativă „Drum’n’Basme” și ateliere ”Meet the artist/Sharing Practices” de dans contemporan și de mixaj de sunet.

Scopul turneului a fost prezentarea a o parte din experiența Stagiunii de dans contemporan Timișoara, ediția a III-a (DINAM)” care se desfășoară la Timișoara, promovând la nivel național 3 artiști afiliați asociației (coregrafele Beatrice Tudor și Lavinia Urcan și DJ-ul George Allen) și cele mai noi lucrări ale acestora.

The Story of Lost Stories – spectacol de dans contemporan

Spectacolul reprezintă dezvoltarea bursei „Energie!”, obținută la finalul anului 2022 de către coregrafa Lavinia Urcan. Conceptul central al spectacolului se referă la moștenirea transgenerațională a individului contemporan, din prisma influenței pe care o au istoriile personale ale acestuia asupra relației lui cu lumea și persoanele din jur. „Spunem povești din trecut ca să înțelegem ceva din prezentul nostru comun”. Sub coordonarea coregrafei, cei 6 dansatori vor contura diferite povești experiențiale, utilizând cuvântul și limbajele de mișcare și expresie proprii.

Echipa artistică: concept și coregrafie: Lavinia Urcan în colaborare cu dansatorii | distribuție: Diana Abdo, Teodor Cauș, Sara Ghilezan, Vika Medvedeva, Sebastian Teodorovici, Carolina Țapoc | Sound design: George Allen| light design: Andrei Chifu | asistent coregrafie: Oana Antonovici.

Vulnus – the quality of being easily hurt – spectacol de dans contemporan

Filip și Beatrice explorează dinamica sinuoasă a unei relații aflată mereu într-un rollercoaster: prietenia lor. Coregrafi, performeri, colegi, iubitori ai realității și dansului, aici și acum, și practicanți ai umorului (aproape) fără perdea, cei doi navighează cu vulnerabilitate unul către celălalt, printre stereotipuri și prejudecăți, într-o societate tot mai intolerantă la nesiguranță, disconfort și opinii.
Lăsând gluma la o parte, ce spuneți de identificarea cu genul fruct?

Echipa artistică: concept, interpretare, coregrafie și text: Beatrice Tudor & Filip Stoica; sound design și proiecție: Filip Stoica; light design; Andrei Chifu & Otniel Floruț.

Atelierele de dans contemporan „Meet the artists/Sharing practices”

Acestea au fost susținute de coregrafii spectacolelor „Vulnus-The quality of being easily hurt” (Beatrice Tudor și Filip Stoica) și „The Story of Lost Stories” (Lavinia Urcan). În cadrul lor, participanțiiau pătruns în „bucătăria internă” a fiecăruia dintre spectacole, lucrând exerciții de creație inspirate din cele două producții, exersând scurte fragmente coregrafice și cunoscând astfel două abordări artistice diferite.

„Drum’n’Basme” – instalație performativă audio-video

Conceptul care stă la baza instalației este reprezentat de basm, ca factor de coeziune între generații. Echipa artistică a creat o experiență de basm, prin mijloace vintage (plăci de vinil redate cu ajutorul pick-up-ului și narațiune live) și contemporane (softuri de prelucrare a sunetului, proiecții video, light design). Un aspect inedit al acestui proiect este îmbinarea poveștilor înregistrate pe plăci de vinil cu genuri muzicale electronice, precum: boom bap/beats instrumental/lo-fi/downtempo/trip hop/ethnic electronica/world music, conturând astfel un dialog între diferite perioade de timp și generații de oameni. Durata instalației performative audio-video este de cca. 60 de minute.

Echipa artistică: DJ: George Allen; VJ și asistent tehnic: Adrian Solomon; performeri: Carolina Țapoc și Teodor Cauș.

Atelier „Meet the artists/Sharing practices” – mixaj sunet

Fiecare reprezentație a instalației a fost urmată de un atelier de mixaj, susținut de George Allen. El a oferit câteva noțiuni de introducere în domeniul mixajului de sunet, explicând procesul de lucru la instalație și oferind tehnici elementare de prelucrare și armonizare a sunetului. Participanții au avut posibilitatea să utilizeze echipamentul folosit în instalație sub supravegherea lui George Allen. Durata unui ateliera fost de de 1h.




Turneul DINAM este parte a proiectului ”Extensie - Stagiunea de dans contemporan Timișoara, ediția a IIIa (DINAM)”.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

#Timișoara2023 #InsideTimișoara2023


Spectacolul următor ->