”The Story of Lost Stories” |Unfold Motion (24 noiembrie)-Timișoara


Spectacolul reprezintă dezvoltarea ”Bursei Energie!” obținută la finalul anului 2022 de către coregrafa Lavinia Urcan. Conceptul central al spectacolului ”The Story of Lost Stories” este moștenirea transgenerațională a individului contemporan din prisma influenței pe care o au istoriile personale ale acestuia asupra relației lui cu lumea și persoanele din jur- ”Spunem povești din trecut ca să întelegem ceva din prezentul nostru comun”. Sub coordonarea coregrafei, cei 6 dansatori vor contura diferite povești experiențiale, utilizând cuvântul și limbajele de mișcare și expresie proprii ).

Echipa artistică: concept și coregrafie: 𝗟𝗮𝘃𝗶𝗻𝗶𝗮 𝗨𝗿𝗰𝗮𝗻 în colaborare cu dansatorii | asistent coregrafie: Oana Antonovici| distribuție: 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗔𝗯𝗱𝗼, 𝗧𝗲𝗼𝗱𝗼𝗿 𝗖𝗮𝘂𝘀̦, 𝗦𝗮𝗿𝗮 𝗚𝗵𝗶𝗹𝗲𝘇𝗮𝗻, 𝗩𝗶𝗸𝗮 𝗠𝗲𝗱𝘃𝗲𝗱𝗲𝘃𝗮, 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗧𝗲𝗼𝗱𝗼𝗿𝗼𝘃𝗶𝗰𝗶, Carolina Țapoc | Sound design: 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗔𝗹𝗹𝗲𝗻| light design: 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗖𝗵𝗶𝗳𝘂.
Prin intermediul acestui demers cultural, Asociația Unfold Motion își propune să dezvolte noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să pună bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta precum: filme de dans, ateliere, etc.

Stagiunea de dans contemporan este prima inițiativă de acest gen a unor coregrafi care activează în Timișoara, sub umbrela Asociației Unfold Motion și s-a născut din nevoia de a avea un context de vizionare a spectacolelor de dans, așa cum este posibil în lumea teatrului. Într-un context cultural în care la nivel național dansul contemporan nu se bucură de un sprijin susținut, vizibilitatea spectacolelor de dans este afectată de lipsa contextelor de prezentare către public. Iar Stagiunea Dinam încearcă să fie unul dintre aceste contexte.

Viziunea curatorială a stagiunii este una eclectică întrucât considerăm că evoluția diferitelor estetici ale dansului contemporan (atât la nivel național cât și internațional) îmbogățește prin diversitate, un eveniment precum stagiunea. Dorim ca publicul să între în contact cu cât mai multe curente artistice și viziuni coregrafice astfel încât să își poată forma și dezvolta un simț critic și preferințe pentru anumite genuri.

Cea de-a treia ediție a Stagiunii Dinam s-a desfășurat în perioada 6oct-25 noiembrie 2023 și a cuprins: 10 spectacole de dans contemporan, sesiuni q&a cu artiștii invitați, Ateliere și interviuri ”Meet the artist/Sharing practices”, 3 proiecții de filme de dans, o instalație performativă audio-video și o serie de ateliere de mixaj sunet pentru public.

Parteneri: Teatrul Național Mihai Eminescu Timişoara, Cinema Victoria, Facultatea de Arte și Design Timișoara, Liceul de Artă Ion Vidu, Centrul Cultural German, Institutul Francez Timișoara, Faber, Iulius Town, Asociația Delazero, Contemporary Creative Dreamers, Librăria la Două Bufnițe, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, iabilet.ro.

Proiect realizat cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Timiș și Centrului Național al Dansului București.

Parteneri media: TVR Timișoara, West City Radio, Best of Timișoara, Librăriile Cărturești;

Producător: Unfold Motion

Stagiunea DINAM este parte din Programul cultural Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii și este cofinanțată de municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Credit foto: Lorena DumitrașcuSpectacolul următor ->