DANS NOMAD


Prin programul cultural ”DansNomad” ne-am propus să dezvoltăm noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să punem bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta.
Proiectul ”Nomad for YOUth” s-a desfășurat în lunile octombrie și noiembrie și a constat în:

    Stagiunea de dans contemporan, ediția I

Pe durata celor două luni au fost prezentate 8 spectacole de dans contemporan (7 spectacole
realizate de coregrafi români, 3 din Timișoara , 4 din București și unul realizat de un coregraf internațional). Scopul principal a fost organizarea primei stagiuni de dans contemporan din
Timișoara pentru publicul consumator de dans contemporan și implicit conectarea scenei de dans locale cu cea națională și internațională astfel ca, în viitor, să existe premisele dezvoltarii unei stagiuni de dans prezente constant în peisajul cultural timișorean.

   NOMADdanceFilms

   S-a desfășurat în luna noiembrie ca parte a Stagiunii de dans contemporan. Au fost organizate două proiecții de filme de dans- naționale și internaționale, urmate de discuții cu publicul și
de prezentarea unor noțiuni introductive în limbajul filmului de dans (susținute de Camelia Neagoe-curator).

Scopul principal al acestei acțiuni a fost de a crea un precedent în Timișoara
în materie de difuzare a filmelor de dans deoarece ar fi prima proiecție de acest gen desfășurată în oraș. Am dorit astfel, să identificăm un potențial public amator al acestei nișe cinematografice pentru ca, în viitor , să putem lua în calcul organizarea unui festival de gen.

Ateliere de dans dedicate unui segment social vulnerabil

Coregrafele Beatrice Tudor și Lavinia Urcan au susținut ateliere de dans contemporan pentru 11 dintre beneficiarele Fundației Missio Link International. Cursurile au avut loc în perioada 4 -12 noiembrie. Scopul atelierelor a fost de a oferi participantelor o experiență alternativă de dezvoltare personală prin intermediu interacțiunii cu dansul contemporan.


    o Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.
    o Programul cultural ”DansNomad” facem parte din Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023.
    o Parteneri: Institutul Francez, Missio Link International, Dance Cinema Organisation, Asociația Delazero, Contemporary Creative Dreamers, Asociația Foa.