·      


DANS NOMAD

Octombrie-Noiembrie 2021, Timișoara, Lugoj 

Prin acest program ne propunem să dezvoltăm noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să punem bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta precum: filme de dans, ateliere, etc.

    Nomad for YOUth”(Oct.-Nov.)

    O stagiune de dans contemporan care va avea loc la Timișoara la Casa Tineretului și care însumează 7 spectacole de dans contemporan semnate de coregrafi din București, Budapesta dar și 3 spectacole din repertoriul companiei Unfold Motion. Prin acest demers urmărim dezvoltarea unei stagiuni de dans prezente constant în peisajul cultural țimișorean. De asemenea, din proiect fac parte o serie de ateliere de dans contemporan dedicate unui grup social vulnerabil;

   ”NOMADdanceFilms” (20 și 27 Nov.)

    Prin care propunem publicului cinefil din Timișoara o arie a filmului de artă mai puțin cunoscut în România- filmul de dans. Spectatorii sunt așteptați la două proiecții de filme de dans – una națională ,curatoriată de Camelia Neagoe (președinte al Asociației Delazero),  cealaltă- internațională, curatoriată de Melissa Ramos (Dance Cinema Organisation-Australia). Proiecțiile vor fi urmate de o prezentare introductivă în limbajul filmului de dans.  Prin intermediul acestor două evenimente nedorim să identificăm în oraș un public consumator al acestui gen cinematografic.

  
”DansNomad Lugoj” (6-7 Nov.) 


    Prin intermediul căruia vom prezenta un spectacol al  companiei Unfold Motion în orașul Lugoj și  vom susține ateliere de dans contemporan pentru publicul de peste 16 ani; Urmărim prin această inițiativă să construim o conexiune artistică între cele două orașe în încercarea de a încuraja colaborări viitoare.

Accesul la spectacolele din cadrul stagiunii se va realiza pe baza unui bilet de intrare.

BILETE : www.iabilet.ro

Tarife:   

  0 lei: persoane cu dizabilități

20 lei: 14-35 ani

35 lei: > 35 de ani

Accesul la proiecțiile de filme este gratuit.Avem rugămintea către spectatori ca pe durata participării la evenimentele ”DansNomad” să urmărească indicațiile organizatorilor cu privire la desfășurarea evenimentelor astfel încât să putem preveni împreună răspândirirea COVID 19. Organizatorii vor măsura temperatura și vor pune la dispoziția publicului măsti și dezinfectant.

Programul cultural este organizat de Asociația Unfold Motion

Unfold Motion este cel mai important reper local în materie de dans contemporan din Timișoara și zona de vest a țării. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind prin proiectele inițiate la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului și căutând să ofere experiențe culturale cât mai vaste publicului aflat într-o continuă formare.

Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.
Programul cultural ”DansNomad” facem parte din Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021.

PARTENERI

Institutul Francez, Missio Link International, Dance Cinema Organisation, Asociația Delazero, Contemporary Creative Dreamers, Asociația Foa.