”NIHIL SINE DEO” -CONTEMPORARY CREATIVE DREAMERS (București)-6 noiembrie


Spectacolul “Nihil Sine Deo” este reprezentarea fizică a procesului compus din acțiunile de căutare, de înțelegere și de cuprindere a Absolutului. Definim Absolutul ca fiind acea entitate superioară, acel element ce nu poate fi cuprins la nivel exterior, acel element ce nu poate fi descris ca fiind unul material, palpabil, ci care aparține planului imaterial, care poate fi descris doar prin simțire interioară și emoție.

Stabilind un raport de Creator – Creație, umanitatea se află în relație permanentă cu Divinitatea, acest lucru fiind posibil atât prin acceptarea Divinității, cât și prin negarea acesteia. Procesul compus din acțiunile de căutare, de înțelegere și de cuprindere, a acestei entități, este unul continuu, fluctuant, care conduce către epuizare, acesta fiind singurul moment în care avem capacitatea de a recunoaște ceea ce noi definim ca Absolut, ca Divinitate.

Acest moment al epuizării este reprezentat de eliberarea completă a trupului de acțiunile conștiente, de gândurile prestabilite despre ceea ce ar trebui să găsim ca un răspuns final, este un moment de sinceritate în care putem recunoaște ceea ce poate fi definit doar prin simțire la nivel individual.

De-a lungul evoluției sale, umanitatea s-a dezvoltat în relație cu trei idei ce par a fi ingrediente din plămădirea noastră: Sexualitatea, Dorința de Zbor și Cucerirea: o cucerire interioară a propriului corp și o cucerire exterioară materializată prin spațiu, informație și timp.

Echipa artistică: Daniel Dragomir (coregraf, performer, light design, costume), Anastasia Preotu
Andreea Vălean, Bianca Ardeleanu, George Pleșca, Sergiu Diță (performeri), Adrian Piciorea (sound design)

Spectacolul următor ->