”I am Alex” & ”Traitor”|Moveo Dance Company (6 octombrie) -Malta


I am Alex


În spectacolul de dans ”I am Alex”, Alex devine un ”adjectiv”, o însușire umană, un alter ego al fiecăruia dintre protagoniști, un ”țap ispașitor” în unele situații nefericite: „Ești un Alex pentru că Jessica și Bryan s-au despărțit din cauza ta!/ Sunt Eu un Alex? Nu, nu, nu sunt. Nu-i adevărat. Sau nu-i așa? Nu suntem toți un pic, oricum?!”

„Eu sunt Alex” este o piesă coregrafică realizată de Dorian Malia, director artistic al Moveo Dance Company, care își propune să exploreze conceptul de ego și egocentrism într-o lume condusă de cultura ”Eu și Persoana Mea”. Cele trei personaje sunt toate "Alex", spectacolul concentrându-se pe un singur personaj. Suntem martorii negării, frustrării și a faptului că suntem cu toții, mai mult sau mai puțin, un ”Alex”.

Regie & Coregrafie :Dorian Mallia
Dansatori: Gabriele Farinacci, Cindelle Bouard, Charlotte Carpentier
Muzica: Albert Garzia


Traitor”Dictator. Serviabil. Bârfitor.Trădător. Sunt un străin în propria mea casă. Mă simt prins într-o cușcă. Sunt o minoritate într-o minoritate și mai mică. Nu mi-a mai rămas nimic aici, mă simt ca Venom din filmul cu același nume. ”Infectez” societatea umană-forma de viață cea mai evoluată….Singura salvare pentru mine este să plec. Îmi doresc să mă pierd în mulțime.”

”Traitor” este un spectacol care explorează senzația de alienare pe care o percepi atunci când simți că nu poți asimila mai mult din cultura ta, comunitatea ta, casa ta. Personajele devin o comunitate în care protagoniștii speculează, dictează și intimidează. Atunci când constrângerile devin prea puternice, fuga pare a fi singura formă de evadare.

Regie &Coregrafie: Diane Portelli
Dansatori : Gabriele Farinacci, Cindelle Bouard, Charlotte Carpentier, Victor Hermundstad, Irene Nocella
Muzica: Mario Sammut
Costume: Ritianne Zammit
Text: Carmel Scicluna


Prin intermediul acestui demers cultural, Asociația Unfold Motion își propune să dezvolte noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să pună bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta precum: filme de dans, ateliere, etc.

Stagiunea de dans contemporan este prima inițiativă de acest gen a unor coregrafi care activează în Timișoara, sub umbrela Asociației Unfold Motion și s-a născut din nevoia de a avea un context de vizionare a spectacolelor de dans, așa cum este posibil în lumea teatrului. Într-un context cultural în care la nivel național dansul contemporan nu se bucură de un sprijin susținut, vizibilitatea spectacolelor de dans este afectată de lipsa contextelor de prezentare către public. Iar Stagiunea Dinam încearcă să fie unul dintre aceste contexte.

Viziunea curatorială a stagiunii este una eclectică întrucât considerăm că evoluția diferitelor estetici ale dansului contemporan (atât la nivel național cât și internațional) îmbogățește prin diversitate, un eveniment precum stagiunea. Dorim ca publicul să între în contact cu cât mai multe curente artistice și viziuni coregrafice astfel încât să își poată forma și dezvolta un simț critic și preferințe pentru anumite genuri.

Cea de-a treia ediție a Stagiunii Dinam s-a desfășurat în perioada 6oct-25 noiembrie 2023 și a cuprins: 10 spectacole de dans contemporan, sesiuni q&a cu artiștii invitați, Ateliere și interviuri ”Meet the artist/Sharing practices”, 3 proiecții de filme de dans, o instalație performativă audio-video și o serie de ateliere de mixaj sunet pentru public.

Parteneri: Teatrul Național Mihai Eminescu Timişoara, Cinema Victoria, Facultatea de Arte și Design Timișoara, Liceul de Artă Ion Vidu, Centrul Cultural German, Institutul Francez Timișoara, Faber, Iulius Town, Asociația Delazero, Contemporary Creative Dreamers, Librăria la Două Bufnițe, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, iabilet.ro.

Proiect realizat cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Timiș și Centrului Național al Dansului București.

Parteneri media: TVR Timișoara, West City Radio, Best of Timișoara, Librăriile Cărturești;

Producător: Unfold Motion

Stagiunea DINAM este parte din Programul cultural Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii și este cofinanțată de municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Credit foto: Lorena DumitrașcuSpectacolul următor ->