Istoric


Growing possibilities — Atelier de dans contemporan
Cu Beatrice Tudor (RO)

Atelierul se adresează pasionaților de mișcare și celor curioși să descopere noi posibilități de manifestare ale propriului corp prin intermediul tehnicilor de dans contemporan și a metodelor de improvizație.
Of body and words
Cu Valentina de Piante în colaboare cu Centul Național al Dansului București (CNDB)

”Uneori când trebuie să scriu despre un atelier, nu găsesc cuvinte. Uneori corpul nu are mare nevoie de înșiruirea de litere, deoarece cunoaște mai multe decât componenta limbajului și știe că vorbele spun deseori minciuni greu de crezut. Limbajul corpului este diferit.”
Frames and Shapes — 
Prima școală de vară de dans contemporan din Timișoara

Unfold Motion și Noi Re-Creăm s-au decis să-și unească forțele și să organizeze prima școală de vară de dans contemporan din Timișoara - Frames and Shapes! Coregrafe: Louise Kelsey din Marea Britanie și Lavinia Urcan. Finanțat de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.
Atelier de dans contemporan
Cu Marko Fonseca (CR/ES)


Atelierul se concentrează pe floorwork și tehnici de partenering.
Freedom in Motion — Atelier de dans contemporan
Cu Flóra Eszter Sarlós (HU) și Lukas Mucha (SK)

Atelierul se adresează tuturor, indiferent de nivel sau background. Scopul este de a introduce instrumente și principii care pot fi aplicate în antrenamentele / coregrafiile de zi cu zi, atât pentru începatori, cât și pentru profesioniști.
Floating Movement — Atelier de dans contemporan
Cu Marco di Nardo (DE)


Workshopul se adresează oricui are o experiență în dans contemporan sau stilul urban.
The Body in Between – Atelier de contact improvisation
Cu Simona Baciu (RO)

“The body in between” este un workshop de dans, tehnica Contact Improvisation care se adresează tuturor celor pasionați de mișcare indiferent de experiența anterioară.
Atelier de dans contemporan
Cu Louise Kelsey (UK)

Tehnica lui Doris Humphrey a început să evolueze la sfârșitul anilor 1920 și se bazează pe cedarea și rezistența în fața gravitației. În cadrul atelierului explorăm elemente cheie ale filosofiei sale de mișcare, inclusiv suspensia, utilizarea respirației, fluxul succesoral, mișcare opozițională și schimb de greutate. Prin participarea la cursul bazat pe tehnica Humphrey, prin învațarea unor fragmente de repertoriu și prin sarcini creative, atelierul dezvoltă dansatorului puterea, muzicalitatea și simțul artistic individuale.
Atelier de dans contemporan
Cu Dorian Mallia (MT)

Atelierul se concentreză pe floorwork și dinamică în mișcare prin tehnici de dans contemporan.
Din interior spre exterior — Atelier de dans contemporan
Cu Baczo Tünde (RO)

”Pentru mine dansul înseamnă mai mult exprimare și mai puțin estetică. Mă preocupă faptul ca un interpret să treacă peste limitele de dansator și ca mișcările executate de el să fie rezultatul unui simț, pulsație din interior și nu o execuție condusă de către mușchi și articulații.”
Atelier de dans contemporan
Cu Dorian Mallia (MT)

Atelierul se concentreză pe floorwork și dinamică în mișcare prin tehnici de dans contemporan.
Inteligența corpului în mișcare – Atelier de dans contemporan
Cu Cristina Lilienfeld (RO)


Din pasiunea pentru corpul în mișcare și curiozitatea de a descoperi în profunzime cum funcționează acesta în toată complexitatea sa, am pregatit un atelier în care iți facem cunostință cu diferite tehnici din dansul contemporan.