”HUMANS|BODIES|IMAGES”-LINOTIP CENTRU INDEPENDENT COREGRAFIC (București)- 28 octombrie


Ne gândim la dans ca la o formă fizică în mișcare abstractă, capabilă să conțină și să transmită idei și emoții. În acest sens nu ne putem gândi la dans fără să ne gândim la corp. La estetica și pregătirea lui.

Conceptul spetacolului ”Humans | Bodies | Images” a fost dezvoltat pornind de la experiența personală a coregrafei Ioana Marchidan în anii de pregătire în școala de balet, și extins către o perspectivă mai largă care cuprinde impactul pe care îl are body shaming-ul în prezent. Performance-ul nu următește o poveste anume, ci este compus din momente distincte inspirate din poveștile reale ale unor oameni care au dorit să-și împărtășească experiența proprie în etapa de cercetare din proiect.

Pornind de la aceste istorisiri, dramaturgul Mihaela Michailov a creat o serie de texte ce completează unele momente coregrafice și transmit mai clar intenția Ioanei Marchidan de a atrage atenția asupra gravității impactului negativ pe care îl are body shaming-ul în dezvoltarea noastră, mai ales în perioada copilăriei și adolescenței.

Esența momentelor identifică și portretizează raportarea noastră la corp, în artă, în fashion, în mass media, în educație, în familie, marcând diverse diferențe în funcție de vârstă sau gen.

Echipa artistică: Ioana Marchidan (coregraf), Simona Dabija, Mariana Gavriciuc & Teodora Velescu (performeri), Alexandru Suciu (sound design)

Spectacolul următor ->