Fluid Layers

︎ Trailer
Conceptul principal care stă la baza ”Fluid L A Y E R S” este: gândul - ca motor al generării sensului în spațiul relațional și fizic. Pe parcursul performance-ului, performerii își testează anduranța încercând să creeze sens dincolo de limitele fizice și mentale.
”Fluid L A Y E R S” este rezultatul unui proces colectiv de (auto)cunoaștere pe parcursul căruia performerii sunt ghidați de coregrafa Beatrice Tudor. Grupul explorează diferite teme de creație fiind încurajați să descopere noi limbaje de expresie dar și modalități de decodare/conștientizare a mecanismelor care stau în spatele procesului de creație în timp real.

Scopul inițiativei este formarea unui grup de performeri pregătiți să susțină spectacole de tip real time composition în spații, formate și componențe cât mai diferite.
Prima reprezentație ”Fluid L A Y E R S” a însumat 180 de minute și a însemnat un spectacol durațional de tip real time composition pe durata căruia performerii au (re)definit spațiul folosindu-se de prezența corpurilor lor în acesta. Cei 5 performeri au explorat capacitatea de a crea mișcare în timp real și încearcă să își imprime temporar gândurile și corpurile în spațiul dat. Aceștia au oscilat între fragilitatea conexiunilor care s-au născut (atât în interiorul grupului cât și între individ și spațiu) și dorința de acaparare a locului. Acest concept a avut premiera lpe 6 mai 2022, la Centrul de Proiecte Timișoara , în cadrul inițiativei ”Dancing Days with Unfold Motion & Friends”- o serie de evenimente cu și despre dans organizate de Unfold Motion, sub imboldul Zilei Internaționale a Dansului, și care au avut loc în perioada  29 aprilie- 8 mai.

Sinopsis:
....Liniștea gândurilor (n-am aer, este super cald.)....Pădure plină de animale mute (sunt sociabil, am nevoie de oameni cu care sa comunic.)...Alegere (nu știu cum e să-ți cadă părul din cap, dar știu cum e să ți-l rupi)...Forme...Libertatea de a nu gândi (îmi simt gândurile vâlvoi, ce-am spus nu mai stiu)...Un picior de ajutor...Stimul....Ochi.....Balans....Căutare (mă
simt ciudățel).....Grosolanul gingaș (toată lumea gâfâie)....Ne jucăm (cred că nu se mai termină)....Corpurile pot ceda în orice m....Viermii se târăsc dar și oamenii (cred că am greșit).........( mi-au crescut mâinile) Fă-mi loc.

Următoarele 4 reprezentații au avut loc pe 14 și 15 mai 2022 la București (prin intermediul Asociației Delazero), în cadrul proiectului derulat de Centrul Cultural al Municipiului București Arcub, intitulat ”Străzi Deschise, Promenadă Urbană”.
Cea mai recentă reprezentație a avut loc în 23 iulie 2022 la Timișoara, în cadrul proiectului Școala de vară ”Cadre&Forme”, derulat de Asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion.
Performeri: Oana Antonovici, Teodor Cauș , Cristina Chiperi , Denisa Coropcă Sara
Ghilezan, Marin Lupanciuc
Concept: Beatrice Tudor

Compoziție muzicală: Andrei Chifu

Anul producției:
2022
Spectacolul următor ︎