Cursuri de dans contemporan pentru adulți începători și intermediari/avansați(cu Beatrice)

Indiferent de vârsta sau profesia noastră, dansul ne menține conectați, fericiți și în formă. Ne ajută să dezvoltăm noi abilități, să ne relaxăm și să ne cunoaștem mai bine. O viată activă ne păstrează echilibrați atât mental cât și fizic iar participarea la un curs de dans contemporan poate contribui în mod direct.

Aceste cursuri propun o abordare jucăușă a mișcării și a relației cu propriul corp in care atenția este orientată către conștientizarea prezenței corpului, a emoților și senzațiilor resimțite de către acesta pe parcursul desfășurării atelierului. De asemenea, sunt vizate creșterea încrederii în corp și identificarea stilului unic al fiecăruia, dincolo de formă. Timp de o oră, vom parcurge împreună un proces complex de autocunoaștere, prin intermediul unor:

a.       Principii și practici de mișcare extrase din diferite tehnici și metode dar și concepte ale dansului contemporan; Acestea ne sunt utile în înțelegerea mecanismelor de gândire ale corpului nostru și a modurilor în care motricitatea acestuia se modifică în diferitele etape de evoluție pe care le-a parcurs.  Totodată, aceste principii ne ajută în vederea  pregătirii corpului pentru efort și a construirii unui vocabular nou de mișcare.  

b.       Structuri coregrafice și fraze de mișcare; Prin învățarea acestora, antrenăm capacitatea de a face conexiuni diferite în logica motricității noastre- alta față de cea cu care suntem obișnuiți . Dincolo  de asimilarea unei coregrafii,  vom putea aplica numeroase teme de lucru astfel încât să putem jongla cu materialul, deconstruind-l și modificându-l în strânsă legătură cu stilul nostru personal.

c.       Teme de improvizație; Acestea ne încurajează libertatea de a ne manifesta din punct de vedere creativ, fără judecăți de estetică, ghidați de inteligența propriului corp. Mai mult decât atât, pe durata procesului de improvizație reflexele se ascut, atenția asupra mediului înconjurător se amplifică iar capacitatea de reacție se îmbunătățește.

d.      Practici de relaxare și stretching ; Cu ajutorul acestora, musculatura, articulațiile dar și mintea se vor calma și vor ieși din practica fizică într-un mod organic pentru a evita sau a diminua efectele post-antrenament: febra musculară, oboseală, etc.

Diferența între cele două niveluri – începători și intermediari/avansați este ritmul de lucru și intensitatea exercițiilor propuse. Deși nu urmărim transformarea cursanților în dansatori profesioniști, respectăm ritmul de învățare diferit al fiecăruia și dorința de progres și aprofundare. Trecerea dintr-o grupă în cealaltă sau încadrarea la grupa de intermediari/avansați se face de către facilitatorul cursului, în urma unei evaluări a cursantului, atunci când acesta din urmă este pregătit fizic și își dorește această schimbare.

Așadar, fie că ești la prima întâlnire cu dansul contemporan sau dorești să lucrezi intensiv pe covorul de dans , ești binevenit alături de noi.
Cu: Beatrice Tudor

Program:

VINERI
19:00-20:00 ÎNCEPĂTORI 
              20:15-21:15  INTERMEDIARI/AVANSAȚITarife:

Abonament 4 ședințe / lună: 150 Lei
Abonament 8 ședințe / lună: 250 Lei
O ședință: 50 Lei
Reduceri: 10% din prețul abonamentului pentru studenți și frați
Înscrieri: 0742 040 570 / unfoldmotion@gmail.com

Abonamentele sunt nerambursabile și nu se reportează de la o lună la alta. În cazul în care sunteți nevoiți să lipsiți, există posibilitatea recuperării ședinței respective intr-una din zilele din program.


Informații și înscrieri

︎ 0742 040 570
︎ unfoldmotion@gmail.com
︎ Unfold Motion


Cursul următor ︎