Colaborari

ATELIERE DEBORA


︎ Trailer
În vara anulul 2021, Unfold Motion s-a implicat în proiectul ”Împreună prindem aripi” – inițiativă derulată de Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara pentru fetele de la Casa Debora (Fundația Missio Link International). Timp de o săptămână, Lavinia Urcan și Beatrice Tudor au susținut ateliere de dans contemporan care au avut ca finalitate o prezentare publică.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Institutul Francez Timisoara, AKWEL România, Decathlon România, eLiberare, Teatrul Basca, Unfold Motion și Pascal Rambert.

Coregrafia: -

Durată: -
Anul producției:Spectacolul următor ︎

La început a fost tăcere- performance de teatru surd


︎ Trailer
Prin performance-ul „La început a fost tăcere” 5 artiști și 5 surzi au explorat tăcerea, au ascultat-o și au lasat-o sa îi conducă într-un demers artistic pe înțelesul tuturor.
Spectacolul și-a propus să experimenteze cu metode de comunicare nonverbale şi forme experimentale de mișcare, pentru a chestiona universul interior al fiinţei umane – unde fiecare este lăsat singur cu gândurile sale – domeniul tăcerii din care răsar poveştile noastre.
Pentru că tăcerile sunt de foarte multe ori mai elocvente decât milioane de cuvinte.
10 oameni au învățat sa se asculte, sa descopere împreună multiplele forme de comunicare, au transformat sunetele în mișcări și mișcările în cuvinte.

Cu: Sava Cătălina, Cociorvan Beniamin, Sirbu Iulian, Grizea Mario, Balan Violeta, Ana Maria Ursu, Costa Tovarnisky, Lavinia Urcan, Beatrice Tudor, Vadim Rusu.

Reprezentația a avut loc vineri , 18 februarie, la Rions Bistro din Piața Traian (Timișoara).
Inițiativa aparține Teatrului Basca (Asociația Solidart) , și face parte din cadrul proiectului Teatru Surd, finanțat prin evenimentul Timotion ediția 2021.

Coregrafia: -

Durată: -
Anul producției:Spectacolul următor ︎

Cadre și Forme ediția I - școală de vară de dans contemporan


︎ Trailer
Spectacolul este rezultatul școlii de vară Cadre și Forme din perioada 8-14 iulie 2019, susținută de coregrafele Louise Kelsey (UK) și Lavinia Urcan (RO), împreună cu dansatori locali, profesioniști și amatori.
Tema spectacolului este conexiunea noastră cu orașul, exprimată prin cadre și forme. Proiectul a fost parte din programul Impuls: Timișoara în Reconstrucție, implementat de Timișoara 2021.

Școala de vară este organizată de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Coregrafia: Louise Kelsey (UK) și Lavinia Urcan (RO)

Durată: 25 min.
Anul producției:
2019Spectacolul următor ︎

Cadre și Forme ediția II - școală de vară de dans contemporan


︎ Trailer

Spectacolul este rezultatul școlii de vară Cadre și Forme din perioada 17-27 August 2020, susținută de coregrafele Beatrice Tudor și Lavinia Urcan, împreună cu dansatori locali și naționali, profesioniști și amatori. Tema spectacolului pentru această ediție este: Povești. Poveștile pe care noi le "dansăm" sunt despre noi înșine, despre întrebări la care răspunsurile întârzie să vină, despre relația cu noi și cu ceilalți. Poveștile noastre sunt despre existență și devenire, prin expresiile și mișcările corpului.

Proiect finanțat de: Primăria Municipiului Timișoara și Casa de Cultura a Municipiului Timisoara.

Proiect în cadrul programului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, organizat de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion.


Coregrafia: Beatrice Tudor (RO) și Lavinia Urcan (RO)

Durată: 25 min.
Anul producției:
2020Spectacolul următor ︎