”C’EST PAS GRAVE!” -CIE MF (Franța)- 25 noiembrie


"Nu este atât de grav", este un duet de dans contemporan și teatru fizic, care explorează diferitele sensuri ale noțiunii de gravitație în raport cu noțiunea de timp: din câmpurile gravitaționale ale fizicii, care duc la crearea spațiului performativ, cu un centru spre care forțele tind, la condiția umană-psihologică a gravitației, care trebuie depășită printr-o scriere coregrafică simbolică, care se concentrează pe umor și tonuri de lumină.

Corpurile celor doi artiști se rotesc, orbitează, accelerează și decelerează cu regularitate; ei atrag și se resping reciproc ca magneții. Creează peisaje emoționale; stabilesc reguli în ceea ce privește geometria și apoi le rup.

Spectacolul a fost conceput ca un sistem interactiv în care publicul este invitat să construiască avioane de hârtie și apoi să le arunce pe scenă pentru a ateriza pe spațiul "gravitațional" dintre performeri, în mod legitim rupând, în acest fel, spațiul intim al vederii.

Echipa artistică: Francesco Colaleo & Maxime Freixas (coregrafie, regie, performeri), Marion Julien (muzică), Chiara Defant (costume)


Spectacolul următor ->